Coronavirus update
Lees hier het laatste nieuws over uw behandeling

Informatie voor verwijzers

Behandelaanbod Arkin

12 specialismen, 1 loopbaan
Bekijk de vacatures

Werken bij Arkin

Laatste corona-updates binnen Arkin en alle specialismen

Arkin omvat 12 specialismen die samen het hele spectrum van de GGz beslaan. Hieronder vindt u voor alle 12 specialismen de laatste updates met betrekking tot corona. Achter iedere nieuwsupdate wordt aangegeven voor welk specialisme de update geldt. De niet overkoepelende, specialisme-specifieke updates  vindt u ook terug op de websites van de specialismen zelf  onder de nieuwssectie.

We blijven gedurende deze periode zoveel mogelijk aanbieden, voor zover dat kan. We hebben twee overzichten gemaakt met aanbod op afstand:

=========================================================

2 april 2020 (update geldend voor Sinai Centrum)

De cliëntenraad is en blijft ook ten tijde van het coronavirus bereikbaar voor cliënten en hun naasten. Per e-mail: cr-sinai@sinaicentrum.nl en telefonisch: 06-17812719. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m zondag, van 08:00 uur tot 20:00 uur.

=========================================================

1 april 2020 (update voor alle specialismen)

Alle maatregelen van Arkin blijven t/m 28 april van kracht 

In de persconferentie van dinsdag 31 maart heeft het kabinet gemeld dat de afgekondigde maatregelen van kracht blijven. Dit geldt ook voor Arkin: alle afgekondigde maatregelen blijven van kracht tot in ieder geval 28 april.

Dit betekent dat de zorg nog wel door blijft gaan, maar zoveel mogelijk op afstand. Ook eventuele groepsactiviteiten, zoals groepsbehandeling en dagbesteding blijven tot minimaal 28 april afgezegd.

=========================================================

1 april 2020 (update geldend voor Jellinek)

Preventie-aanbod voor naasten en kinderen in tijden van corona

Er zouden groepen voor ouders en kinderen starten in het voorjaar. Dat kon toen niet op die manier, vanwege corona. We hebben een alternatief preventie-aanbod gecreëerd voor deze ouders en kinderen, zodat zij toch ondersteuning krijgen en contact met Jellinek hebben. Ook geldt dit aanbod voor ouders en kinderen die vanaf nu aangemeld worden.

Wat gaat door, binnen de beperkte mogelijkheden?

Voor kinderen (KOPP KOV) in Utrecht en Amersfoort:

  • De gezinsbegeleiders bellen één keer per week met de ouders om te bespreken hoe het thuis gaat. Zij zijn beschikbaar voor ondersteuning;
  • Voor de ouders van ‘Piep zei de muis’ (4-8 jr) wordt een alternatief aangeboden door de ouderbegeleiders;
  • Er worden filmpjes gemaakt voor de twee ‘Piep zei de muis’-groepen (Overvecht en Leidsche Rijn). Deze filmpjes worden via de ouders verstuurd naar de kinderen. De ‘Doe Praatgroepen’ (8-11 jr) krijgen van ons thuisopdrachten gestuurd;
  • De jongerengroep ‘Praten Helpt!’ start woensdag 1 april via Instagram;
  • De 17+ groep ‘Zorgen om thuis?’ blijft op de maandagavond doorgaan via videobellen.

Wij zijn volop beschikbaar voor individuele gesprekken met ouders en kinderen/jongeren, via (video)bellen of appen.

Wij zijn er ook voor al onze collega’s en het netwerk waar het gaat om consultatie en advies rondom een casus. Mocht je vragen hebben, of willen overleggen: bel, Skype, bel via MS Teams of mail ons. We denken graag met jullie mee!

We krijgen momenteel veel informatie en tips binnen en online cursussen die ouders of kinderen kunnen ondersteunen. Mocht je hier meer over willen weten, laat het ons weten.

We wensen iedereen heel veel succes in deze ingewikkelde tijd.

Bereik ons via: koppkov@jellinek.nl of 06-464 37036 (Aline Timmer en team).

Naasten van mensen met verslavingsproblemen
Voor naasten kan deze periode extra lastig zijn: je zit opeens samen met een drinkende partner thuis, op elkaars lip en hebt veel ruzie. Of misschien kun je niet meer zo makkelijk bij je zoon langs en heb je veel minder contact, waardoor je je meer zorgen gaat maken.

Sterk ernaast stond al klaar voor naasten van mensen met verslavingsproblemen en dat blijft zo. Onze groepsactiviteiten gaan niet door, maar we doen er alles aan om iedereen die dat nodig heeft te ondersteunen. Via mail en (video)bellen staan we klaar om een luisterend oor te bieden, individuele trainingen te geven en eventueel te verwijzen.

Op Samennuchter.nl kan iedereen informatie vinden, video’s bekijken, een dagboek bijhouden, oefeningen maken en lotgenoten ontmoeten op het forum. Daarnaast breiden we het forum uit met nuttige tips in deze lastige situatie.

Kom je naasten tegen die extra ondersteuning kunnen gebruiken? Geef dan ons mailadres door: sterkernaast@jellinek.nl.

=========================================================

23 maart 2020 (update voor alle specialismen)

Activiteiten voor cliënten

Beste cliënt,

In deze gekke tijd zorgt Roads ook graag voor jou! Hier vind je allerlei activiteiten en initiatieven, binnen én buiten Roads, waar je gebruik van kan maken of die je kan delen met vrienden en familie.

Deze site wordt regelmatig ververst, dus blijf kijken!

=========================================================

20 maart 2020 (update voor alle specialismen)

Aangepaste bezoekregeling

Tijdens de persconferentie van gisteren werd bekend gemaakt dat verpleeghuizen en kleine woongroepen geen bezoek meer mogen ontvangen. Bij Arkin vertalen we dit als volgt; bij de Ouderenkliniek mag geen bezoek meer komen. Voor andere afdelingen geldt, bovenop het bestaande beleid van ‘maximaal 1 bezoeker per cliënt per dag’ zijn we extra scherp op de noodzaak van bezoek, en als er bezoek is moet de regel van social distance van minimaal 1,5 meter afstand worden nageleefd.

=========================================================>

19 maart 2020 (update voor alle specialismen)

Algehele update 19-03

Het is niet langer verantwoord om de zorg te blijven geven zoals u die van ons gewend bent, in face-to-face-gesprekken. We nemen geen gezondheidsrisico’s. De nieuwe werkwijze zoals die enkele dagen geleden is afgekondigd, is aangescherpt.

Op afstand i.p.v. face-to-face
Als u met ons een afspraak heeft staan nemen we contact met u op om te bespreken hoe we dit gaan doen. Indien mogelijk zal uw behandelaar op afstand contact met u hebben, bijvoorbeeld telefonisch of met beeldbellen. Mocht face-to-face-contact echt nodig zijn, dan bespreekt uw behandelaar dat met u. Het kan ook zijn dat uw afspraak uitgesteld wordt of door iemand anders moet worden overgenomen.

Groepen worden afgezegd
Groepsbehandelingen worden helaas afgezegd, in ieder geval t/m 31 maart, misschien langer. Groepen mensen bij elkaar vormen momenteel een risico. Uw behandelaar overlegt met u of u op een andere manier behandeling/begeleiding kunt krijgen, zoals telefonisch. Of misschien wordt het contact met uw behandelaar uitgesteld.

Nieuwe aanmeldingen
Als u naar ons verwezen bent maar nog geen intake-afspraak heeft gekregen, beoordelen wij of de intake kan worden uitgesteld. Hetzelfde geldt als u in deze periode bij ons wordt aangemeld. Als u met spoed gezien moet worden (acute indicatie), krijgt u uiteraard wel een intakegesprek.

Opnames en ontslag
Bent u opgenomen? We bekijken wie er de komende week met ontslag kan, zolang dit verantwoord is, uiteraard. Nieuwe opnames gebeuren alleen bij een ernstige noodzaak.

Bezoek
Opgenomen cliënten mogen vanaf nu maximaal één bezoeker per cliënt per dag ontvangen (m.u.v. Inforsacliënten op de Duivendrechtsekade). Dit is inmiddels bij de meeste zorginstellingen zo.

Deze maatregelen gelden in ieder geval t/m 31 maart, misschien langer. Het veranderen of afzeggen van de zorg die u van ons krijgt is een moeilijke beslissing voor ons. We kunnen ons voorstellen dat de veranderingen voor u ook vervelend kunnen zijn. Als u vragen heeft, of ongerust bent, kunt u contact opnemen met uw behandelaar. Kijk hiervoor onder ‘Contact’ of ‘Locaties’ op de website van uw specialisme.

=========================================================

19 maart 2020 (update geldend voor Jellinek)

Wij hebben onze bereikbaarheid voor de komende tijd uitgebreid op de volgende kanalen:
Jellinek Advieslijn: ma-vr tussen 9:00 – 17:00: 088 505 1220
Stel uw vraag via Vraag & Antwoord. Op ma-vr tussen 9:00 – 17:00 wordt uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoord.
Chat met een medewerker. Op ma-vr tussen 13:00 – 17:00 zijn meerdere medewerkers bereikbaar om te chatten.

=========================================================

17 maart 2020 (update geldend voor Mentrum, SPA)

Dagbehandeling 1e Constantijn Huygensstraat dicht

In verband met het coronavirus sluiten we per vandaag de dagbehandeling op de 1e Constantijn Huygensstraat. Per vandaag worden er ook geen intakes meer gedaan. Dit geldt zowel voor de cliënten van Mentrum als de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA).

Met alle cliënten die momenteel in behandeling zijn nemen we hierover contact op. Ook alle hoofdbehandelaars worden op de hoogte gesteld. Gezamenlijk bespreken wij wat we wel kunnen bieden, in de vorm van telefonische consultatie.

Wij begrijpen dat dit voor cliënten een grote impact heeft op hun weg van herstel, maar ook wij moeten de landelijke richtlijnen volgen en letten op de gezondheid van de cliënten en het personeel. De maatregelen zijn in elk geval van kracht tot 6 april a.s. Zodra wij weer opengaan, zal dat op onze website worden aangekondigd.

Voor vragen is de dagbehandeling gedurende werktijden gewoon te bereiken.
Telefoon dagbehandeling: 06-11737367
Arts dagbehandeling: 06-11300618

Wij wensen iedereen sterkte in deze bijzondere tijd,
team Dagbehandeling 1e Constantijn Huygensstraat

=========================================================

16 maart 2020 (update geldend voor Jellinek)

Covid-19 update testservice Jellinek

De situatie rondom het corona virus heeft ook voor de testservice van Jellinek gevolgen. Onze testlocaties zullen voorlopig gesloten zijn. De testservice van de GGD is ook gesloten. We zijn wel telefonisch bereikbaar. De uitslagenlijn is op donderdagen tussen 17.00 en 20.30 ook gewoon open.

Drugsgebruik is nooit zonder risico​. Maar in de huidige situatie zijn de risico’s groter. We adviseren om drugsgebruik zoveel mogelijk uit te stellen. Het gebruik van drugs verlaagt je weerstand. ​Dit maakt je vatbaarder voor de negatieve gevolgen van het virus. ​Ook kun je besmet raken door contact met zakjes, je dealer of de mensen met wie je gebruikt. We moeten met elkaar proberen de druk op de gezondheidszorg zo veel mogelijk te beperken. Dit kunnen we doen door zelf zo min mogelijk onnodige risico’s te nemen. Het uitstellen van drugsgebruik is daar een voorbeeld van.

We begrijpen dat dit niet voor iedereen een makkelijke keuze is. Mocht je toch willen gebruiken​? ​Of heb je ​iets gebruikt met nare effecten​ of gezondheidsklachten​? ​Is het acuut, bel dan 112. Is het niet acuut, dan kun je ons bellen. We kunnen dan samen kijken of we toch iets voor je kunnen betekenen.

  • Telefoonnummer Amsterdam/Hilversum: 06 – 46076706 (maandag t/m vrijdag, 13.00-18.00)
  • Telefoonnummer Utrecht/Amersfoort: 06 – 27267259 (maandag t/m vrijdag, 13.00-18.00)

Meer informatie over de testservice vind je hier.

=========================================================

15 maart 2020 (update voor alle specialismen)

Corona-update: uw behandeling gebeurt zo veel mogelijk op afstand

Als u voor uw behandeling naar één van onze locaties komt, of thuis behandeling of begeleiding krijgt (outreachende zorg), gaat er voor u iets veranderen vanwege het coronavirus. Uw behandeling zal, indien mogelijk, op afstand plaatsvinden. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Uw gezondheid staat voorop.

Het kabinet heeft vanaf 12 maart extra maatregelen bekend gemaakt. Daar houden wij ons aan. Het is niet langer verantwoord om de zorg te blijven geven zoals u die van ons gewend bent, in face-to-face-gesprekken. We nemen geen gezondheidsrisico’s.

Op afstand i.p.v. face-to-face
We hebben daarom een zorgvuldige afweging gemaakt. Als u een gesprek heeft op 16 of 17 maart nemen we nog contact met u op over uw afspraak. Vanaf woensdag 18 maart zal uw behandelaar op afstand contact met u hebben, bijvoorbeeld telefonisch of met beeldbellen. Uw behandelaar belt u om dit met u te bespreken. Mocht face-to-face-contact echt nodig zijn, dan bespreekt uw behandelaar dat met u.

Groepen worden afgezegd
Groepsbehandelingen worden helaas afgezegd, in ieder geval t/m 31 maart, misschien langer. Groepen mensen bij elkaar vormen momenteel een risico. Uw behandelaar overlegt met u of u op een andere manier behandeling/begeleiding kunt krijgen, zoals telefonisch. Of misschien wordt het contact met uw behandelaar uitgesteld.

Opnames, intakes en ontslag
Bent u opgenomen? Dan bekijken we wie er komende week met ontslag kan, zolang dit verantwoord is, uiteraard. Nieuwe opnames gebeuren alleen bij een ernstige noodzaak. We beoordelen daarnaast of de intakes kunnen worden uitgesteld. Als u met spoed gezien moet worden (acute indicatie), krijgt u uiteraard wel een intakegesprek.

Bezoek
Opgenomen cliënten mogen vanaf nu maximaal één bezoeker per cliënt per dag ontvangen. Dit is inmiddels bij de meeste zorginstellingen zo.

Deze maatregelen gelden in ieder geval t/m 31 maart, misschien langer. Het veranderen of afzeggen van de zorg die u van ons krijgt is een moeilijke beslissing voor ons. We kunnen ons voorstellen dat de veranderingen voor u ook vervelend kunnen zijn. Als u vragen heeft, of ongerust bent, kunt u contact opnemen met uw behandelaar. Kijk hiervoor onder ‘Contact’ of ‘Locaties’ op de website van uw specialisme.

=========================================================

InstructieOnline contact with an Arkin practitioner:

online contact with an Arkin practitioner

Online contact with an Arkin practitioner (Smartphone)

online contact with an Arkin practitioner (Smartphone)

The novel corona virus (COVID-19) in the Netherlands, what should you do? (PDF)

 

Met vriendelijke groet, directie Arkin

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Arkin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin