Sommige cliënten hebben een hoog complexe ggz-zorgvraag en kunnen momenteel niet op de goede plaats terecht. In de regio Amsterdam is de regionale casuïstiektafel gestart om ook mensen met een hoog complexe zorgvraag beter te helpen. Het gaat om mensen voor wie er, ondanks hulp van aanbieders en zorgbemiddeling van de zorgverzekeraar, geen passend hulpverleningsaanbod is gevonden. Bijvoorbeeld omdat ze meerdere aandoeningen hebben of verschillende typen zorg tegelijkertijd nodig hebben. Daarnaast hebben zij problemen op meerdere levensgebieden zoals werk en inkomen.
Patiënten, zorg verlenende instellingen in de regio Amsterdam, het Ministerie van VWS, huisartsen en zorgverzekeraars kunnen vanaf nu een aanmelding doen via het centrale aanmeldloket voor de regio Amsterdam. Dat kan via aanmelding hoog complexe ggz.
Wij vragen u bij aanmelding het aanmeldformulier en het toestemmingsformulier in te vullen en mee te sturen.
Patiënten die een integraal maatwerk-aanbod behoeven dienen te voldoen aan onderstaande landelijk opgestelde inclusiecriteria:
Het belangrijkste doel van de Regionale casuïstiektafel is dat patiënten met een hoog complexe zorgvraag met prioriteit behandeling op maat krijgen. Daarom is speciaal voor deze groep patiënten een landelijk netwerk van zorgaanbieders en zorgverzekeraars gestart die zorgt voor een maatwerkoplossing.
Grote ggz-aanbieders hebben een leidende rol in deze aanpak. Arkin heeft de regie over de ggz casuïstiektafel in de regio Amsterdam. Als er voor de betreffende patiënt een passend zorgaanbod is gevonden of ontwikkeld, zorgt de zorgverzekeraar voor de financiering.
De regionale casuïstiektafel Amsterdam voor hoog complexe ggz is een samenwerking tussen Arkin, GGZ InGeest, Parnassia Groep, De Viersprong, Vitaalpunt, Mentaal Beter, AVVP, ELAA, GAZO, Cliëntenbelang Amsterdam en Zilveren Kruis.
Heeft u nog aanvullende vragen over de regionale casuïstiek tafel? Stuur dan een mail naar ons.