Covid-19 update testservice Jellinek

De situatie rondom het corona virus heeft ook voor de testservice van Jellinek gevolgen. Onze testlocaties zullen voorlopig gesloten zijn. De testservice van de GGD is ook gesloten. We zijn wel telefonisch bereikbaar. De uitslagenlijn is op donderdagen tussen 17.00 en 20.30 ook gewoon open.

Drugsgebruik is nooit zonder risico​. Maar in de huidige situatie zijn de risico’s groter. We adviseren om drugsgebruik zoveel mogelijk uit te stellen. Het gebruik van drugs verlaagt je weerstand. ​Dit maakt je vatbaarder voor de negatieve gevolgen van het virus. ​Ook kun je besmet raken door contact met zakjes, je dealer of de mensen met wie je gebruikt. We moeten met elkaar proberen de druk op de gezondheidszorg zo veel mogelijk te beperken. Dit kunnen we doen door zelf zo min mogelijk onnodige risico’s te nemen. Het uitstellen van drugsgebruik is daar een voorbeeld van.

We begrijpen dat dit niet voor iedereen een makkelijke keuze is. Mocht je toch willen gebruiken​? ​Of heb je ​iets gebruikt met nare effecten​ of gezondheidsklachten​? ​Is het acuut, bel dan 112. Is het niet acuut, dan kun je ons bellen. We kunnen dan samen kijken of we toch iets voor je kunnen betekenen.

  • Telefoonnummer Amsterdam/Hilversum: 06 – 46076706 (maandag t/m vrijdag, 13.00-18.00)
  • Telefoonnummer Utrecht/Amersfoort: 06 – 27267259 (maandag t/m vrijdag, 13.00-18.00)

Meer informatie over de testservice vind je hier.