Het Virtuele Arkin Huis in de praktijk

Tijdens de College Tour en Inspiratiesessies ‘Het Virtuele Arkin Huis in praktijk’ gaan een aantal inhoudelijk deskundigen met elkaar in gesprek over specifieke innovaties bij Arkin en wat cliënten daaraan hebben. We organiseren dit eens per kwartaal.

College Tour: Het Virtuele Arkin Huis
Op 15 februari 2023 vond in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam een zeer geslaagde eerste editie plaats van de Arkin College Tour. Het onderwerp was het Virtuele Arkin Huis en de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale zorgverlening. Freek de Bruijn (directeur Jellinek) sprak met diverse collega’s en het publiek stelde volop vragen, ook via de chat. Interesse? Kijk het hier terug.

  • Freek de Bruijn in gesprek met Denise van Gorp (programmamanager Digitale Zorg) en Gertrude van Nederpelt (directeur Voordeur) over het programma Digitale Zorg bij Arkin, het Virtuele Arkin Huis, Warm Welkom en het digiconsult voor huisartsen.
  • Rachel Bergers (psycholoog Mentrum en Novarum)​ demonstreert het gebruik van de VR-bril bij de behandeling.
  • Freek de Bruijn in gesprek met Kim ten Katen (manager behandelzaken en psychiater Jellinek) en Bernou Melisse (psycholoog en onderzoeker Novarum)​ over de digitale poli’s bij hun specialismen (Jellinek Digitaal en BEDonline) en over de inzet van robot Tessa bij cliënten met een eetstoornis.

Deel 1 – Freek, Gertrude & Denise

Deel 2 – Virtual Reality

Deel 3 – Kim & Bernou

Inspiratiesessie
Op 16 mei 2023 vond de eerste online Inspiratiesessie plaats en spatte het enthousiasme van het scherm. Dit keer nam Bernou Melisse van Novarum het stokje over van Freek de Bruijn (Jellinek) als gespreksleider. Ze ging in gesprek met:
-Nadine Arendse over NPI online

-Merlijne Sonneveld over de Helpdesk Digitale zorg

-Marlinde Lubbers over digitale delictanalyse bij Inforsa

Ook kwamen de onderzoeksresultaten van BEDonline (Novarum) aan de orde. Raak ook geïnspireerd en kijk het hier terug.

Nadine Arendse over NPI Online: “Veel cliënten die meededen aan de pilot NPI online geven terug dat ze het na een intensieve sessie juist fijn vinden om veilig in hun eigen omgeving alle emoties te kunnen verwerken.” Kijk hier het hele interview met Nadine Arendse terug.

Merlijne Sonneveld over de Helpdesk Digitale Zorg: “Wij begeleiden cliënten richting digitale zorg, zodat zorgprofessionals aan de slag kunnen. Daarbij gaan we virtueel naast ze staan en nemen we uitgebreid de tijd voor ze.” Kijk hier het hele interview met Merlijne Sonneveld terug.

Marlinde Lubbers over digitale delictanalyse bij Inforsa: “Door zelf hun verhaal op te schrijven via de digitale delictanalyse ervaren cliënten meer autonomie.” Kijk hier het hele interview met Marlinde Lubbers terug.