Samen sterk in de stad

Informatie voor verwijzers

Behandelaanbod Arkin

12 specialismen, 1 loopbaan
Bekijk de vacatures

Werken bij Arkin

Deeltijdbehandeling Ouderen

Tussen behandeling in de eigen woonomgeving en een eventuele opname in zit een derde vorm van behandelen: de deeltijdbehandeling. Bij deze behandeling blijft de cliënt thuis wonen, en bezoekt hij op bepaalde dagen de deeltijdbehandeling van Mentrum. 

Voor wie?

Deze behandeling is bedoeld voor ouderen van wie de psychische klachten voor dusdanige problemen zorgen, dat zorg aan huis niet meer volstaat. De cliënt komt bij ons via de sociaal/psychiatrische verpleegkundige of psychiater. Een cliënt komt in aanmerking voor een deeltijdbehandeling wanneer de huidige behandeling (tijdelijk) niet voldoende helpt. Of omdat er bijvoorbeeld na een opname extra ondersteuning en structuur gewenst is.

Basisprogramma

Deeltijdbehandeling begint met een basisprogramma van zes weken. Hierin besteden we aandacht aan het herstellen van het evenwicht. We noemen dit ook wel stabiliseren en resocialiseren. Dit basisprogramma bestaat uit activiteitentherapie, muziektherapie, lichaamsbeweging, psycho-educatie (kennis over de aandoening) en maatschappij-oriëntatie. Op vaste tijdstippen vinden er gesprekken plaats met de behandelend psychiater.

Vervolg

Na het basisprogramma bespreken we of de behandeling aan de verwachtingen voldoet en hoe de verdere behandeling eruit zal zien. Dit kan zijn: verdere deeltijdbehandeling (met extra activiteiten zoals sociale vaardigheidstraining, medicatiebegeleiding en ontspanningsoefeningen) of hulpverlening aan huis.

Locatie

Zie Ouderen Ambulant.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Arkin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin